Appelen in de oven met veenbessen en walnoten

Appelen Oven Veenbessen Noten

Stap voor stap

Nog last-minute op zoek naar een eenvoudig en lekker nagerecht voor de feestdagen? Verras je gasten met deze appelen in de oven met veenbessen en walnoten. Een klassieker die iedereen zal bekoren. Extra lekker met een bolletje ijs.

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. We starten met de vulling. Meng daarvoor de noten, veenbessen, kandijsuiker, kaneel en zout in een kom. Voeg er de gesmolten boter aan toe en meng goed onder elkaar.
  3. Haal met een appelboor (of mes) het klokhuis uit de appelen. Zorg dat er voldoende plaats is voor de vulling. maak eventueel de opening nog wat groter met behulp van een mes.Sprenkel citroensap over het midden van de appelen.
  4. Tip: Blijft de appel niet goed rechtstaan? Snij dan een schijf van de onderkant van de appel.
  5. Zet de appelen in een ovenbestendige schaal of op een plaat met bakpapier. Doe er de veenbessenvulling in en zet gedurende 20 minuten in de oven.
  6. De appeltjes zijn het lekkerst wanneer ze warm worden opgediend. Extra lekker met een bolletje ijs of room.

Ingrediënten

  • 4 grote appelen
  • 75 g gehakte walnoten
  • 60 g gedroogde veenbessen
  • 40 g gesmolten boter
  • 35 g kandijsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • sap van een halve citroen
  • snuifje zout