Feestelijk hapje met peer, brie en bacon

hapje met peer en brie

Stap voor stap

Inspiratie nodig voor een lekker hapje voor de feestdagen, maar geen zin om heel de avond achter het fornuis te staan? Dan is deze toast met peer, brie en bacon perfect voor jou! Een klassieke combinatie die bij je gasten zeker in de smaak zal vallen. 

  1. Meng alle ingrediënten voor de honing-mosterddressing. Voeg naar smaak meer of minder van elk ingrediënt toe. 
  2. Zet een pan op het vuur en verhit wat vetstof. Bak de plakjes bacon tot ze krokant zijn. Leg op een stuk keukenpapier om overtollig vet op te nemen. Zet de pan terug op het vuur.
  3. Snij de peer in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Doe, indien nodig, wat extra vet in de pan en bak er vervolgens de plakjes peer in. Bak tot ze mooi goudbruin en nog wat krokant zijn. 
  4. Toast ondertussen het brood in een broodrooster. 
  5. Beleg het brood met de stukjes gebakken peer, de brie en strooi er wat gehakte walnoten over. Zet in de oven onder de gril tot de brie gesmolten is. 
  6. Haal de toast uit de oven. Snij de korstjes van het brood en snij vervolgens in vierkantjes (ongeveer 9 toastjes per snede brood). 
  7. Snij of scheur de bacon in stukjes en leg een plakje op elk stukje brood. 
  8. Dresseer op een plank of bord en besprenkel de toastjes met de honing-mosterddressing of gebruik de dressing als dip.

Ingrediënten

Voor de toastjes (ongeveer 18 stuks): 

  • 2 sneetjes brood 
  • 1 peer 
  • 4 plakjes bacon 
  • Brie, in plakjes gesneden 
  • walnoten 
  • vetstof om in te bakken 


Voor de dressing: 

  • 1 eetlepel (magere) yoghurt 
  • 1 koffielepel mosterd 
  • 1 koffielepel honing 
  • Snuifje peper en zout (optioneel)