Frisse koolsalade

Img 20170107 173439

Stap voor stap

1. Schil de wortels en de appels en rasp ze fijn. Doe ze in een grote kom.

2. Was de witte kool, snij fijn en doe bij de rest in de kom. (Als het fijnsnijden niet goed lukt, kan je de kool ook raspen.)

3. Doe de mayonaise, yoghurt en het sap van een halve limoen in een potje en meng onder elkaar.

4. Voeg de saus bij de groentjes en meng goed onder elkaar.

5. Werk het geheel af met wat fijngesneden peterselie, de rozijnen en de veenbessen. 

6. Breng nog op smaak met wat peper, zout en eventeel wat extra limoensap.

Ingrediënten

  • 1/4 witte kool
  • 3 grote wortels
  • 2 appeltjes (Friszure appel, zoals Jonagold)
  • 50 gr rozijnen 
  • 50 gr veenbessen (Niet in huis? Vervang ze dan door rozijnen!)
  • 1,5 el yoghurt
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 limoen
  • Enkele takjes peterselie
  • Optioneel: Peper en zout