Havermoutpap met appel

Havermoutpap Appel Kaneel

Stap voor stap

Havermoutpap is niet alleen super gezond, het is ook nog eens fantastisch lekker. Combineer het met een heerlijke appel van Appelen Roes en je tovert in enkele minuten een ontbijt boordevol vitamientjes en energie op tafel!

  1. Voeg de havermoutvlokken samen met de melk en het zout in een kookpot en breng aan de kook op een matig vuur.
  2. Laat 5 minuten garen tot de havermoutpap is ingedikt. Vind je de havermoutpap te dik, voeg dan nog wat melk toe. 
  3. Breng de havermoutpap ten slotte op smaak met wat honing.
  4. Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snij in reepjes.
  5. Meng de appel samen met de rozijnen, veenbessen en het kaneel.
  6. Serveer de havermoutpap samen met het appelmengsel. Smullen!

Ingrediënten

Voor 1 persoon:

  • 60 gr havermoutvlokken
  • 250 ml melk
  • Snuifje zout
  • 0,5 - 1 el honing (naar smaak)
  • Halve appel
  • 1 el rozijnen + veenbessen
  • 0,5 tl kaneel (of wat meer voor de liefhebbers)