Spinaziesalade met kip, kersen en geitenkaas

Salade Kersen Kip Spinazie Geitenkaas

Stap voor stap

Spinazie is een groente die je in erg uiteenlopende gerechten kunt gebruiken. Bovendien kan je het zowel warm als koud serveren. Bij deze spinaziesalade met kip, kersen en geitenkaas kiezen we ervoor om de spinazie ongekookt te gebruiken. Afgewerkt met wat cashewnoten en een heerlijke honing-mosterddressing zal je absoluut weer scoren met dit topgerecht.

  1. Verhit een pan met de olijfolie op een middelhoog vuur. Snij de kipfilets in reepjes, kruid ze met wat kipkruiden en bak ze gaar in de pan. Het bakken duurt zo'n 10-15 minuten.
  2. Maak ondertussen de dressing. Doe daarvoor alle ingrediënten in een kleine kom en meng tot een egaal geheel. Kruid eventueel nog af met wat peper en zout.
  3. Ontpit de kersen.
  4. Neem een grote schaal en verdeel de spinazie gelijkmatig. Verdeel ook de kip, de cashewnoten en de kersen over de schotel. Serveer samen met de geitenkaas en de dressing.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de salade:

  • 300 gr spinazie (gewassen)
  • 500 gr kipfilet
  • 25-tal kersen
  • 150 gr geitenkaas
  • 150 gr cashewnoten (ongezout)
  • 1 el olijfolie
  • Kipkruiden

Voor de honing-mosterddressing:

  • 3 el olijfolie
  • 3 el citroensap
  • 3 el honing
  • 3 tl mosterd
  • snuifje peper en zout