Venkelsalade met appel en honing-mosterddressing

Venkelsalade Appel Honing Mosterddressing

Stap voor stap

Venkel en appel: a match made in heaven. In deze salade wordt het pittige van de venkel en de mosterd in evenwicht gebracht door het zoetzure van de appel. Het perfecte gerechtje voor bij een zomerse barbecue.

  1. Neem een ruime mengkom.
  2. Was en snij de venkels in reepjes van een halve centimeter breed.
  3. Was ook de appelen en snij in blokjes. Hou je niet zo van de schil van een appel, kan je hem eerst schillen, maar dat hoeft niet.
  4. Snij ten slotte de ui nog in halve ringen en meng samen met de venkelreepjes en de appelblokjes onder elkaar.
  5. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de honing-mosterd-dressing. Voeg de dressing toe aan de salade en roer alles goed om. 
  6. Voeg eventueel wat noten of rozijnen toe. Smullen!

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 2 appelen
  • 2 venkels
  • 1 rode ajuin
  • Optioneel: wat noten of rozijnen

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 2 tl citroensap