Gezond oud worden met een appel iedere dag

Dsc 8875

Dat het eten van appels gezond is, weet waarschijnlijk iedereen. Maar dat aan het stukje fruit gigantisch veel gezondheidsvoordelen worden toegeschreven, wist je vermoedelijk nog niet. “An apple a day keeps the doctor away” is dan ook een uitspraak die niet voor niets is ontstaan. Want wie gezond oud wil worden, kan maar beter iedere dag een appel eten, en wel om deze redenen:

De appel voor een jong hart

Wie iedere dag een appel eet, verkleint daardoor het risico op hart- en vaatziekten. Dit is te wijten aan de stof pectine die de ophoping van cholesterol in de binnenkant van de bloedvaten voorkomt. Dus wil je je hart weer sneller doen slaan, eet dan iedere dag een appel, het stukje fruit zit namelijk boordevol met pectine!

De appel en je geheugen

Appels zijn gezond voor je hersenen. Zo werken de hersenfuncties beter als je regelmatig een appel eet. Daarboven bevat een appel een enorm hoog gehalte aan antioxidanten die je lichaam beschermen tegen het afbreken van het geheugen. Door dagelijks een appel te eten, verminder je daardoor de kans op de ontwikkeling van dementie en Alzheimer.

Appels tegen Parkinson

Wie zijn hersenen wil beschermen tegen aftakeling, doet er goed aan om regelmatig appels te eten. Een onderzoek van de Amerikaanse universiteit van Harvard heeft namelijk aangetoond dat een appelrijk dieet de kans op Parkinson drastisch doet dalen. Deze daling zou te wijten zijn aan de stof flavanoïde, die overvloedig aanwezig is in het wonderfruit.

De appel en diabetes

Ook voor je suikergehalte op peil te houden, blijkt de appel erg gezond te zijn. Het stukje fruit is namelijk een waardevolle bron van galacturonzuur. Dit zuur vermindert de insulinebehoefte van het lichaam, waardoor diabetespatiënten minder insuline hoeven te injecteren.

Appels eten voorkomt kanker

Wetenschappelijke studies over heel de wereld hebben het al aangetoond. Het eten van appels helpt het risico op het ontwikkelen van verschillende kankervormen, waaronder alvleesklierkanker, borstkanker, darmkanker, lonkanker, leverkanker en prostaatkanker tegen te gaan. Uit onderzoek van de universiteit van Wisconsin is bijvoorbeeld gebleken dat prostaat- en borstkankercellen trager groeien en minder lang overleven nadat ze in aanraking kwamen met de antioxidanten van de appel.

Dus vergeet even de gojibessen, de cacaobonen, het hennepzaad, het tarwegras, kokosvet of de quinoa en maak plaats voor de appel als nieuwe superfood!

 

Bronnen:

http://www.optimalegezondheid.com/waarom-een-appel-gezond-appel-snacks/

http://www.besthealthmag.ca/best-eats/nutrition/15-health-benefits-of-eating-apples/

http://www.gva.be/cnt/aid1154901/bessen-en-appels-helpen-tegen-parkinson

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/117872-waarom-het-eten-van-een-appel-meer-dan-gezond-is.html

Onze producten

Vind onze winkel in jouw buurt