Familiebedrijf 3de generatie

Het spreekwoord ‘de appel valt niet ver van de boom’ is bij ons wel heel toepasselijk. Beide grootouders runden een gemengd landbouwbedrijf, waarna onze grootvaders overstapten op de fruitteelt. We zijn grootgebracht tussen de appelen en de peren en zo is die passie ook bij ons in het bloed blijven zitten. Het bedrijf in Oud-Turnhout beslaat maar liefst 27 hectare oftewel 54 voetbalvelden, bestaande uit uitgestrekte boomgaarden, een uitnodigende winkel en natuurlijk het magazijn, waar onder meer ruimte is voor een appelpers, een sorteermachine en moderne koelcellen om de appelen kraakvers en op smaak te houden. Daarnaast hebben we nog twee winkels in Herentals en Zoersel (Schilde).

Appels

Fruit 'op smaak geplukt',
het hele jaar door

Onze appels, peren en kersen worden handmatig geplukt. Bij Roes plukken we het fruit wanneer het op het toppunt van zijn smaak is. Dat houdt in dat niet elke appel op hetzelfde moment wordt geplukt, zelfs niet als ze naast elkaar hangen. Dat is intensiever, vergt meer aandacht van de plukker, meer vakkennis van de teler.
Wat je ervoor terugkrijgt is echter een ongeëvenaarde smaak.

Zodra een appel geplukt is, verliest hij heel geleidelijk aan zijn smaak. Daar is niets aan te doen, maar bij Roes slagen we erin dat smaakverlies tot een minimum te beperken. Eens op smaak geplukt wordt het fruit onmiddellijk gekoeld in speciaal daarvoor ontwikkelde koelcellen.  Daar heerst een constante temperatuur van 1°C met een mix van stikstof en weinig zuurstof.  De appel gaat daardoor in rust zodat zijn lekkere smaak, textuur en aroma’s lang bewaard blijven. Wij bewaken het smaakverloop zeer nauwkeurig en op zeker moment is een fruitsoort nog heel goed, maar niet lekker genoeg om in onze winkels te liggen. Wees dus niet verbaasd als bijvoorbeeld een appelsoort bij ons niet meer te verkrijgen is en in een andere winkel wel.  Hij is dan nog goed, maar niet top.  Alleen de toppers vind je bij ons.

Appelsap

Iedereen welkom

Kom je uit de regio Turnhout? Of eerder van de kanten van Zoersel? Misschien neem je voor je werk de autostrade in Herentals? Perfect, want er ligt steeds een Roeswinkel in je buurt. Spring eens binnen en proef er van een heerlijk glaasje appelsap of zet je tanden in een knapperige appel. Laat je verrassen door de verscheidenheid aan producten die we aanbieden. Steeds smaakvol, vers en gezond!

Oud-Turnhout

De winkel in Oud-Turnhout werd in 2005 geopend. Sindsdien zijn er nog 2 winkels bijgekomen. Deze winkels geven ons nog meer voldoening. Voorheen leverden we aan de groothandel, maar nu komen we rechtstreeks in contact met de mensen die ons fruit eten. Het is mooi om te zien dat mensen terugkomen voor onze producten. Soms brengen ze zelfs een taart mee om te laten proeven van een nieuw recept!

Herentals

In 2011 lanceerden we onze winkel in Herentals. Een grote stap waar we nog geen spijt van hebben gehad.
 

Zoersel (Schilde)

Na de goede ervaringen in Herentals, besloten we in 2015 om nog een derde winkel te openen in Zoersel (Schilde). 

Roesje

Kennen jullie Roesje al? Hij is onze trouwe mascotte! Misschien heb je hem al zien rondhuppelen in Zoersel en omstreken. Bekijk het filmpje hiernaast en maak kennis.

Onze vestigingen

Oud-Turnhout

Steenweg op Sevendonk 95

Openingsuren:
maandag t/m vrijdag
08u30u tot 18u
zaterdag 08u30 tot 16u
zondag gesloten

Herentals

Vennen 4

Openingsuren:
maandag t/m vrijdag
08u30u tot 18u
zaterdag 08u30 tot 16u
zondag gesloten

Zoersel (Schilde)

Kapellei 213

Openingsuren:
maandag t/m vrijdag
08u30u tot 18u
zaterdag 08u30 tot 16u
zondag gesloten