Familiebedrijf 3e generatie

Het spreekwoord ‘de appel valt niet ver van de boom’ is bij ons wel heel toepasselijk. Beide grootouders runden een gemengd landbouwbedrijf, waarna onze grootvaders overstapten op de fruitteelt. We zijn grootgebracht tussen de appelen en de peren en zo is die passie ook bij ons in het bloed blijven zitten. Het bedrijf in Oud-Turnhout beslaat maar liefst 27 hectare oftewel 54 voetbalvelden, bestaande uit uitgestrekte boomgaarden, een uitnodigende winkel en natuurlijk het magazijn, waar onder meer ruimte is voor een appelpers, een sorteermachine en moderne koelcellen om de appelen vers te houden. Daarnaast hebben we nog twee winkels in Herentals en Zoersel (Schilde).

Appels

Vers fruit, het hele jaar door

De appelen en peren worden handmatig geplukt. Ze gaan pas van de boom als ze op hun lekkerst zijn. Zo plukken we appelen met rode kaken in verschillende keren, soms wel in drie keer. De plukperiode start half augustus en loopt tot eind oktober.

Eens geplukt wordt het fruit zo snel mogelijk gekoeld, in speciaal daarvoor ontwikkelde koelcellen. Een appel ‚ademt’ zuurstof in en CO2 uit. Door de vers geplukte appels en peren onmiddellijk in de koeling te leggen, blijven ze veel langer knapperig en sappig. We gaan nauwkeurig de temperatuur verlagen tot 1°C en het juiste zuurstof-en stikstofgehalte bepalen. Op die manier brengen we het appeltje als het ware in een diepe rust, zodat zijn lekkere smaak, textuur en aroma’s lang bewaard blijven. Voordat het fruit in onze winkels terecht komt, wordt het eerst handmatig en met veel zorg gecontroleerd en verpakt in zakken van 2,5kg of 4kg.

Appelsap

Iedereen welkom

Kom je uit de regio Turnhout? Of eerder van de kanten van Zoersel? Misschien neem je voor je werk de autostrade in Herentals? Perfect, want er ligt steeds een Roeswinkel in je buurt. Spring eens binnen en proef er van een heerlijk glaasje appelsap of zet je tanden in een knapperige appel. Laat je verrassen door de verscheidenheid aan producten die we aanbieden. Steeds puur natuur, vers en gezond!

Oud-Turnhout

De winkel in Oud-Turnhout werd in 2005 geopend. Sindsdien zijn er nog 2 winkels bijgekomen. Deze winkels geven ons nog meer voldoening. Voorheen leverden we aan de groothandel, maar nu komen we rechtstreeks in contact met de mensen die ons fruit eten. Het is mooi om te zien dat mensen terugkomen voor onze producten. Soms brengen ze zelfs een taart mee om te laten proeven van een nieuw recept!

Herentals

In 2011 lanceerden we onze winkel in Herentals. Een grote stap waar we nog geen spijt van hebben gehad.
 

Zoersel (Schilde)

Na de goede ervaringen in Herentals, besloten we in 2015 om nog een derde winkel te openen in Zoersel (Schilde). 

Roesje

Kennen jullie Roesje al? Hij is onze trouwe mascotte! Misschien heb je hem al zien rondhuppelen in Zoersel en omstreken. Bekijk het filmpje hiernaast en maak kennis.

Onze vestigingen

Oud-Turnhout

Steenweg op Sevendonk 95

Openingsuren:
maandag t/m vrijdag
09u tot 12u • 13u tot 18u
zaterdag 09u tot 16u
zondag gesloten

Herentals

Vennen 4

Openingsuren:
maandag t/m vrijdag
09u tot 12u • 13u tot 18u
zaterdag 09u tot 16u
zondag gesloten

Zoersel (Schilde)

Kapellei 213

Openingsuren:
maandag t/m vrijdag
09u tot 12u • 13u tot 18u
zaterdag 09u tot 16u
zondag gesloten