Een maand alcoholvrij overleven? Dit haal je best in huis.

Alcohol Vrij Leven Tips

28/01/2018

Een maand zonder alcohol overleven? De ene vindt het al een grotere uitdaging dan de andere. Behoor je vooral bij de groep die bij het vooruitzicht van een maand zonder alcohol wordt geteisterd met de gedachte: "Hoe ga ik dit ooit overleven…"? Dan vertellen wij je graag wat je absoluut in huis moet halen om je goed voor te bereiden.

Het aanbod alcoholvrije dranken in de supermarkt is enorm. Maar een maand zonder alcohol leven, doen we toch vooral voor onze eigen gezondheid. Wil je februari echt gezond doorstaan, dan grijp je best niet naar de kunstmatig gezoete drankjes.

Wat dan wel in huis te halen? Wij geven je alvast 5 tips:

1.      Vloerbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop is niet enkel heel erg lekker, het is ook nog eens super gezond. Vlierbloesem zit namelijk vol met geneeskrachtige stoffen. Zo helpt het bij het genezen en zelfs voorkomen van de griep en werkt de bloesem ook ontstekingsremmend.

De siroop is perfect te drinken verdund met wat water. Maar wil je eens wat anders proberen, dan kan je vlierbloesemsiroop onder meer gebruiken om je alcoholvrije cocktail of ijsthee te zoeten. Mmm…

2.      Fruit fruit fruit

’S avonds toch nood aan iets extra’s? Zorg dan dat je een gezonde knabbel in huis hebt liggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan noten of aan fruit. Niets zo gezellig trouwens als samen in de zetel een stukje fruit schillen. Toch?

Bovendien kan je met fruit heerlijke gezonde drankjes maken:

https://smoothiesmuller.nl/recepten/fruit-smoothies/ 

3.      Thee

Dat thee gezond is, moeten we je waarschijnlijk niet vertellen. Verschillende soorten thee hebben uiteenlopende gezondheidsvoordelen. Zo bevat zwarte en groene thee heel wat antioxidanten, wat goed is tegen hart- en vaatziekten.

Ben je echter avontuurlijk ingesteld? Dan moet je absoluut eens proberen om zelf ijsthee te maken. Super gemakkelijk en absoluut een aanrader voor wie een onregelmatige drinker is. Maak in een keer een grote pot en je hebt voldoende om de hele week nog lekker te genieten.

Inspiratie nodig?

https://koken.vtm.be/blog/tips-en-recepten-voor-een-zelfgemaakte-iced-tea

4.      Veenbessensap

Dat veenbessen het perfecte medicijn vormen tegen allerlei kwaaltjes, weten de indianen al langer. Zij gebruikten de bes immers om urineweginfecties te behandelen of als zalf wanneer ze met een giftige pijl gewond waren geraakt. Vandaag de dag wordt de bes voornamelijk aangeraden bij preventie van blaasontstekingen.

5.      Appelsap

Ja oké, we konden deze optie toch onmogelijk niet vermelden. Want we moeten eerlijk zijn: wie niet van appelsap houdt, die is gewoon… raar. Maar let op wanneer je appelsap koopt. Er zijn immers heel wat uiteenlopende opties op de markt, van appelsap uit concentraat tot vers appelsap. Kies bij voorkeur voor appelsap van een lokale appelteler. Want zo steun je immers de korte-keten-economie en bovendien proef je enkel zo op en top de passie en liefde van de appelboer.

Deel je deze mening? Neem dan eens een kijkje tussen onze verschillende sappen.

Appelsap van Appelen Roes

 

Bronnen:

https://www.gezond.be/geneeskracht-van-vlierbloesem-goed-voor-de-gezondheid/