Aardpeersoep met appel

Aardpeersoep Appel

Stap voor stap

Een hartverwarmend soepje voor tijdens de koude dagen, dat is deze heerlijke aardpeersoep met appel. De appel geeft een frisse toets aan de zachte smaak van de aardperen. Ook lekker met versgebakken korstjes of balletjes.

 

  1. Verwarm een kookpot met wat olijfolie op een middelhoog vuur. Schil, was en snij de ajuin, look en gember en fruit ze in de kookpot tot de ui glazig is.
  2. Snij de geschilde aardperen en appelen in kleine blokjes en doe bij in de kookpot. 
  3. Voeg het currypoeder en het water toe en roer om. Kruid af met peper en zout.
  4. Laat het geheel ongeveer 30 minuten op een laag vuur verdergaren.
  5. Voeg de (soja)melk toe wanneer de aardperen en appelen goed gaar zijn en mix het geheel met een soepmixer of in een blender. Kruid eventueel verder bij met peper, zout en curry.
  6. De aardpeersoep met appel is klaar om op te dienen. Smullen!

Ingrediënten

  • 500 gram schoongemaakte aardperen
  • 1 appel 
  • 1 liter water  
  • 2 uien 
  • 100 ml (soja)melk 
  • 1 teen knoflook
  • 10 gr gember (naar smaak)
  • 1 eetlepel currypoeder 
  • Olijfolie 
  • Peper en zout