Rabarber-appel crumble

Appel Rabarber Crumble

Stap voor stap

Hoera! Het is weer rabarberseizoen! En dat vieren we met een heerlijke rabarber-appel crumble. Hieronder vind je ons basisrecept. Maar laat dit je vooral niet tegenhouden om te experimenteren. Zo kun je een snuifje kaneel of vanille toevoegen, een deel van de bloem vervangen door havermout of amandelschilfers of het geheel aftoppen met een bolletje ijs. Aan de slag!

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel de rabarber en snij hem in plakjes van 0,5 cm à 1 cm. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in even grote stukken als de rabarber. Meng de rabarber en appel met de honing en doe het geheel in een ovenschaal. 
  3. Meng in een kom de bloem, boter, suiker en het snuifje zout onder elkaar. De boter doe je hiervoor best in stukkken, zodat het mengen gemakkelijker gaat. Kneed met je handen tot je een mooi kruimelig deeg krijgt. Hiervoor dien je enkele minuten goed te kneden.
  4. Bak de crumble zo'n 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin is. Smullen!

Ingrediënten

  • 450 gr rabarber 
  • 350 gr appel (geschild en klokhuis verwijderd)
  • 3 el honing
  • 200 gr bloem
  • 120 gr boter
  • 70 gr lichtbruine suiker
  • snuifje zout