Bloemkool-curry soep met appel

Bloemkool Curry Soep Met Appel

Stap voor stap

Dit recept voor bloemkool-curry soep met appel is het ideale startpunt voor heel wat experimenteerplezier. Zo kun je bijvoorbeeld een pastinaak toevoegen voor extra pit of een scheutje room ter verzachting. Je tovert hoe dan ook een heerlijke verrassende wintersoep op tafel waar je gasten van zullen smullen. We werken de soep af met dunne reepjes appel voor een verfrissende toets. Smakelijk!

 

  1. Verhit de olijfolie in een soeppot op een middelhoog vuur. Schil de ui en de look, snij in stukken en voeg toe in de soeppot. Bak een 4-tal minuten tot ze zacht zijn, terwijl je regelmatig roert. Voeg de kerriepoeder en het kaneel toe en kook enkele minuten.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukken. Snij ook de bloemkool in roosjes. Voeg beide toe aan de pot en roer onder elkaar. Voeg vervolgens de bouillon en wat zout en peper toe. Dek de pot af en kook ongeveer 25 minuten of tot de bloemkool gaar is.
  3. Mix met behulp van een staafmixer (of blender) de soep tot een gladde massa. Roer de honing onder de soep en breng verder op smaak met zout en peper. 
  4. Voor de garnering schil je de appel en snij je hem vervolgens in zeer dunne reepjes. Schep de soep in kommen, verdeel de appelreepjes over de kommetjes en werk eventueel af met een snuifje kerriepoeder. Smakelijk!

Ingrediënten

Voor 6 à 8 porties

  • 1 bloemkool (ongeveer 750 gr zonder bladeren)
  • 1 appel
  • 1 grote ui
  • 3 tenen look
  • 1 liter bouillon (kippen- of groenenbouillon)
  • 3 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper

Afwerking:

  • 1 appel