Broodpudding met appel en pure chocolade

Broodpudding Appel Chocolade Appelen Roes

Stap voor stap

Heb je nog oud brood waar je geen blijf mee weet? Dan is broodpudding de oplossing. Snel, gemakkelijk, maar ook simpelweg o-ver-heerlijk. Probeer ook zeker eens deze variant met appel, speculaas en pure chocolade. Mmm...

  1. Doe het brood in een kom. Voeg de suiker bij de melk en giet het mengsel over het brood. Laat even weken. 
  2. Plet met een vork het mengsel tot alles goed onder elkaar zit.
  3. Schil de appel en snij in stukjes. 
  4. Voeg de speculaasjes (in stukjes gebroken), het puddingpoeder, de chocolade en de appel toe aan het broodmengsel en roer goed om. 
  5. Doe het geheel in een ingevette bakvorm en bak de broodpudding zo'n 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Ingrediënten

  • 300 gram (oud) brood 
  • 500 ml melk 
  • 150 gram kristalsuiker 
  • 1 grote appel 
  • 4 speculaasjes 
  • 30 gram chocoladedruppels
  • 1 eetlepel puddingpoeder