Gezond kersenijs met banaan

Gezond Kersenijs Met Banaan

Stap voor stap

Soms hoef je niet veel in huis te halen om iets verrassends en toch nog gezonds op tafel te toveren. Dit kersenijs op basis van bevrozen banaan hoort daar absoluut bij. Heb je nog wat overrijpe bananen liggen, gooi ze dan zeker niet zomaar weg en stop ze liever in de vriezer. Dan kan je ze later gebruiken voor een eenvoudig, snel, gezond en overheerlijk tussendoortje!

  1. Pel de banaan, snij ze in schijfjes en stop ze samen met de kersen voor enkele uren in de vriezer. 
  2. Doe de bevrozen banaan, de kersen en de yoghurt in een blender of food processor (Zorg dat deze zeker sterk genoeg is.) en mix tot een egaal geheel.
  3. Smullen maar!

Ingrediënten

Voor 1 portie kersenijs met banaan:

  • 1 bevrozen banaan in schijfjes
  • 10-tal bevrozen kersen (ontpit)
  • Optioneel: 3 el yoghurt