Recept voor gezonde havemoetcake met peer
Recept
Havermoutcake met peer
![havermoutcake met peer](/upload/w720-h360/gezonde-cake-havermout-peer.jpg)
Stap voor stap
Heb je nog wat rijpe peren van Appelen Roes liggen? Dan is dit het ideale recept om eens uit te proberen! Lekker, snel en super gezond!
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Doe de bloem, de havermout, het amandelmeel, het bakpoeder, het kaneel en een snuifje zout in een grote kom. Schep goed onder elkaar.
- Smelt de kokosolie in een pannetje.
- Schil 1 peer en prak de peer fijn. Breek de eieren en voeg die samen met de kokosolie en de honing toe aan de geprakte peer. Meng alles goed onder elkaar.
- Voeg het perenmengsel bij de droge ingrediënten en schep goed onder elkaar. Hak de noten in stukken en voeg deze ook toe aan het mengsel.
- Bekleed een bakvorm van ongeveer 15 x 20 cm met bakpapier. Schep het beslag in de bakvorm.
- Schil de tweede peer, snij ze in partjes en druk de partjes bij in de havermoutcake.
- Bak de cake 40 minuten in de oven.
- Smullen!
Ingrediënten
- 50 gr witte bloem
- 50 gr havermout
- 50 gr amandelmeel
- 2 rijpe peren van Appelen Roes
- 60 gr noten (bijvoorbeeld walnoten)
- 2 eieren
- 50 gr kokosolie
- 1,5 tl kaneel
- 1,5 tl bakpoeder
- Snuifje zout
- 2 el honing