Puddingtaart met gebakken appeltjes

Puddingtaart Appelen

Stap voor stap

Pudding met koekjes of koekjestaart. Beginnen jouw speekselklieren al te werken bij het lezen van deze woorden? Dan ben je vast één van die zoetekauwen die we een groot plezier doen bij het introduceren van dit recept. Want wij besloten om beide te combineren én er bovendien appeltjes aan toe te voegen. Wat je dan krijgt? Wij testten het voor je uit en kunnen je alvast vertellen dat het een toppertje is.

Tip: Kindjes in huis? Perfect! Dit is het ideale recept om samen met je kinderen te maken. 

  1. Bereid de pudding zoals op de verpakking staat vermeld. Met 1 zakje puddingpoeder kan je meestal ongeveer 1 liter pudding maken, afhankelijk van het merk. Laat de pudding volledig afkoelen voor je aan de taart begint.
  2. Verwarm een grote pan met wat olie of boter op een middelhoog vuur. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in partjes van ongeveer 3 à 5 mm dik. Bak ze kort in de pan, strooi er de suiker over en roer regelmatig om. Als ze mooi goudbruin zijn, zijn ze klaar. Laat ook de appeltjes volledig afkoelen.
  3. Neem een ovenschaal of kom om de taart in te maken. Om een idee van de grootte te krijgen: de bodem van de taart zal 3x3 koekjes bedragen.
  4. Nu begint de opbouw van de taart. Leg 3x3 koekjes op de bodem van de schaal. Bestrijk dezevoorzichtig met een laag pudding en leg daarbovenop een derde van de appeltjes. Herhaal dit nog 2 keer. Beleg de bovenkant van de taart met de overige appeltjes.
  5. Zet de taart op een koele plek tot je ze opdient. Smakelijk!

Ingrediënten

Voor 3 à 4 porties

  • 1 liter vanillepudding
  • 27 koekjes (type Petit Beurre)
  • 3 appelen
  • 1 eetlepel suiker
  • Boter of olie om te bakken