Tiramisu gebakken appel speculaas

Tiramisu Speculaas Appel

Stap voor stap

Op zoek naar het ideale dessert? Dan is tiramisu altijd een goed idee. Wij stapten deze keer af van de klassieke versie en kozen voor een tiramisu met gebakken appeltjes en speculaas. Een absolute topper waarmee je gegarandeerd scoort op feestjes. Om je duimen en vingers van af te likken...

 

  1. Schil de appelen en snij in kleine blokjes. 
  2. Verwarm een pan op het vuur met de vetstof en bak de appeltjes tot ze goudbruin zijn. Laat ze vervolgens goed afkoelen.
  3. Meng de suiker met de eidooiers tot een homogene massa. Meng er vervolgens de mascarpone onder.
  4. Klop de eiwitten op en schep voorzichtig onder het mascarponemengsel.
  5. Om af te werken: Verdeel de appeltjes in de glaasjes. Leg er een speculaasje op. Verdeel het mascarponemengsel en werk af met de rest van de gebakken appeltjes en speculaaskruimels. Dek af en zet in de koelkast.

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 500 g mascarpone
  • 100 g suiker
  • 4 eieren
  • 3 appelen
  • 75 g speculaas (ongeveer 10 kleine speculaasjes)
  • vetstof om mee te bakken