6 gezonde tussendoortjes met appel en havermout

6 gezonde tussendoortjes met havermout en appel

10/12/2017

Met appel en havermout kan je vele kanten uit. Welke kant wij het liefst kiezen? Dat is zonder twijfel de gezonde kant. Want alle vitaminen van een appel in combinatie met de gezonde vezels van havermout, het zou zonde zijn om die teniet te doen met suiker. Heb je graag wat inspiratie? Wij bezorgen je alvast 6 gezonde tussendoortjes met appel en havermout waar je zo mee aan de slag kunt!

1. Havermoutkoekjes met appel

Last van middagdipjes? Dan hebben we het ideale tussendoortje voor jou: Havermoutkoekjes met appel! Wij hebben alvast 2 geschikte kandidaten klaarstaan. De ene wat krokanter, de andere weer wat zachter. Voor ieder wat wils dus.

 

havermoutkoekjes met appel
Pannekoek met havermout en appel

2. Pannenkoeken met havermout en appel

Een lekkere pannenkoek. Wie lust dat nu niet? Velen onder ons zullen zich ongetwijfeld al gewaagd hebben aan het bakken van een pannenkoek. Maar heb je ook al eens pannenkoeken met havermout geprobeerd? Ideaal als ontbijt of als tussendoortje!

3. Havermoutpap met appel

Oké, havermoutpap met appel is absoluut een klassieker en daarom meer dan voor de hand liggend. Maar met een lekker papje doe je nooit iets mis, denk ik altijd maar. Met een snuifje liefde (en ook wat kaneel) tover je bovendien in een mum van tijd een heerlijk en gezond tussendoortje op tafel.

 

Havermoutpap Appel Kaneel
havermoutcake met peer

4. Havermoutcake met peer (of appelmoes)

Hoewel we dit recept destijds ontwikkelden met rijpe peren, is het ook perfect te bereiden met appels. Neem daarvoor in plaats van de geprakte peer wat appelmoes en werk de cake af met stukjes appel. Een verrassende variant! Ben je geen held in de keuken? Geen probleem, dit gerecht is echt super gemakkelijk.

5. Havermoutwafels met appel

Haal dat wafelijzer nog maar eens boven! Want we gaan iets nieuws proberen, havermoutwafeltjes. Afgewerkt met wat appel en de dag kan niet meer stuk!

havermoutwafels
havermoutcrumble met appel en kaneel

6. Havermoutcrumble met appel en kaneel

De dag afsluiten doen we in stijl, en met wat havermoutcrumble met appel en kaneel. Oké, dit recept is niet echt gezond als we het afwerken met een bolletje ijs. Maar af en toe mag je eens zondigen. Bovendien is het ook heel lekker zonder bolletje ijs. Perfect als verrassend ontbijt, degelijk tussendoortje of als gezond nagerecht.