Nicecream met kersen en chocolade

Nice Cream Kersen Banaan Chocolade

Stap voor stap

Elke dag een ijsje... het is een droom voor velen, maar helaas niet goed voor de lijn. Wel, wij hebben de oplossing: nice cream. Een heerlijk ijsje met romige textuur, maar zonder alle extra suiker en room én het is ook nog eens super eenvoudig te maken. Je hebt enkel een paar bananen, melk, een diepvriezer en een stevige blender nodig. En wij hebben speciaal voor jullie het aller allerlekkerste recept uitgewerkt met heerlijke verse kersen van Roes. Nice!

  1. Pel de bananen, snij in grove stukken en vries ze in gedurende minstens 3 uur.
  2. Ontpit de kersen en hak ze fijn. Ze hoeven niet volledig fijngemalen te zijn. 
  3. Haal de bevroren bananen uit de diepvriezer en mix fijn met de blender. Voeg een scheutje melk toe tot je een mooie gladde textuur krijgt.
  4. Meng het bananenmengsel, de kersen en de chocoladedruppels onder elkaar en giet in een lage (oven)schaal.
  5. Zet terug in de diepvriezer en laat een paar uur opstijven. Klaar is kees!
    Tip: haal een halfuurtje voor serveren uit de diepvriezer om goed te kunnen scheppen.

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen (middelgroot)
  • 350 gram ontpitte kersen
  • 3 eetlepels chocoladedruppels
  • een scheutje melk