Pannenkoeken met havermout en appel

Pannekoek met havermout en appel

Stap voor stap

Een pannenkoek, wie lust het nu niet? Maar heb je al eens een pannenkoek met havermout en appeltjes geprobeerd? Gezond door de vele vezels, lekker én gemakkelijk! Ideaal als ontbijt, want het geeft je voldoende energie om de dag te starten.

  1. Maal de havermout fijn in een mixer. Heb je graag wat meer textuur in je pannekoek? Dan kan je het ook wat minder fijn malen.
  2. Meng alle ingrediënten (behalve de appel en vetstof). Laat het deeg een kwartiertje rusten.
  3. Schil de appel in zijn geheel. Verwijder het klokhuis met een appelboor en snij in plakjes van ongeveer een halve centimeter.
  4. Doe wat vetstof in een pannetje en verwarm op een middelhoog vuur.
  5. Leg een plakje appel in de hete vetstof en laat ongeveer een minuutje bakken.
  6. Doe vervolgens wat deeg over de appel en laat bakken tot de onderkant bruin is.
  7. Draai de pannenkoek voorzichtig om en laat verder bakken.
  8. Serveer de pannenkoeken. Je kan ze ook opstapelen en er een pannenkoekentaart van maken.
  9. Extra lekker met wat (abrikozen)confituur en/of vers fruit.

Ingrediënten

Voor 4 à 5 personen:

  • 350 ml melk
  • 140 gram havermout
  • 140 gram zelfrijzende bloem
  • 2 appelen
  • 2 eieren
  • honing/suiker naar smaak
  • kaneel naar smaak
  • snuifje zout
  • vetstof om in te bakken