Verrassende pompoensoep met appels

Pompoensoep met appel

Stap voor stap

Regen, truien, mooie kleuren, warme dekentjes, en tja, nog eens regen... jawel, de herfst is weer in het land. En wat past er nu beter bij zo'n koude, regenachtige dag dan een kom heerlijke verse pompoensoep? En hoe maak je zo'n pompoensoep nóg lekkerder? Voeg er gewoon enkele appeltjes aan toe!

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Was en snij de pompoen in stukjes, schillen hoeft niet.
  3. Was en schil de appelen, snij ook deze in blokjes.
  4. Pel de ajuin, look en gember, snij in stukken.
  5. Doe de pompoen, appelen, ajuin, look en gember in een ovenschaal en verdeel er een flinke scheut olijfolie over. Kruid af met currypoeder, zout en peper. Roer alles goed om.
  6. Zet de ovenschotel in de oven en laat 25 à 30 minuten roosteren. Roer eventueel halverwege alles even om, zodat het mengsel gelijkmatig bakt.
  7. Haal de schotel uit de oven en doe alles in een grote kookpot. Doe de bouillon erbij en laat het geheel doorkoken, zodat alles goed gaart.
  8. Haal je mixer boven en mix het geheel tot een gladde soep.
  9. Maak je pompoensoep extra lekker met geroosterde pompoenpitjes, stukjes gebakken appel en/of croutons.

Ingredi├źnten

De pompoensoep:

  • 1 kg pompoen (ongeveer 1/2 butternut)
  • 2 zoetzure appelen (vb. jonagold)
  • 1,5 liter (groente-/kippen) bouillon
  • 1 grote ajuin
  • 2 tenen look
  • 2 cm verse gember
  • Olijfolie
  • Currypoeder naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Afwerking (optioneel):

  • geroosterde pompoenpitten
  • stukjes gebakken appel
  • stukjes gebakken (oud) brood of croutons